kinderen hulp op Sint-Maarten

Kinderen op Sint-Maarten praten over heftige periode

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Orkaan Irma raasde een paar weken geleden over Sint-Maarten. Een heftige gebeurtenis voor veel kinderen die op het eiland wonen. Daarom krijgen ze hulp.

De storm verwoestte begin september een heleboel scholen en huizen op Sint-Maarten. Inmiddels is er al veel opgeruimd en gerepareerd, maar de nare herinneringen blijven. Om alles een plekje te geven, hebben hulpverleners van Unicef kinderen én leraren geholpen door er samen over te praten.

Schuilen in de badkamer

'Een jongen vertelde hoe ze met de hele familie in de badkamer moesten wachten tot het noodweer voorbij was, terwijl de rest van het huis volkomen kapot waaide', vertelt Bart Vrolijk, die voor Unicef op Sint-Maarten is en scholen bezoekt. Na de gesprekken met kinderen en leraren is het niet zo dat niemand meer een trauma heeft. Daar is meer hulp voor nodig. Ook moeten kinderen meer leren over orkanen zodat ze bij een volgende storm beter zijn voorbereid.

Weer terug naar school

Reinillia (10) woont op Sint-Maarten en kon deze week weer voor het eerst naar school. 'Het was zo leuk om iedereen weer te zien. Mijn vriendinnen, maar ook de leraren. Ik vond het helemaal niks dat ik al die tijd niet naar school kon', vertelde ze aan Kidsweek. Benieuwd hoe haar huis en school eruitzagen na de orkaan? Lees en bekijk het hier.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Lopen met een lampion voor Sint-Maarten of Koning Willem-Alexander bezoekt Sint-Maarten.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook