Regenboogvlag

Kinderen positiever over homoseksualiteit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een jongen die verliefd is op een jongen, twee zoenende meisjes? De meeste Nederlandse kinderen vinden dat geen probleem.

Dat blijkt uit een groot onderzoek. Daarin staat dat Nederlanders positiever over homoseksualiteit denken dan een paar jaar geleden.

Schamen

In IJsland zijn mensen het positiefst over homo's en lesbiennes. Nederland komt op de tweede plaats. In Rusland is het moeilijker om homoseksueel of lesbisch te zijn. Zo'n 67 procent van de Russen zou zich schamen voor een homoseksueel familielid. In Nederland is dat maar twee procent.

Vrienden

Nederlandse kinderen zijn ook positiever geworden. Zeven op de tien leerlingen op de basisschool vinden het prima om bevriend te zijn met homoseksuele jongens of lesbische meisjes. In vergelijking met een paar jaar geleden vinden meer kinderen het oké om jongens met jongens of meisjes met meisjes te zien zoenen.

Anderen lazen ook: Botenfeestje in Amsterdam en Bijzonder: twee mannetjesgieren zorgen voor kuiken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vvind het lekker Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.