Kinderen in de tram. Foto: RET

Kinderen in Rotterdam mogen volgend jaar gratis met ov

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Wow! Alle kinderen in Rotterdam tussen de 4 en 11 jaar mogen in 2022 gratis reizen met de tram, bus en metro!

Woon je in Rotterdam, en ben je tussen de 4 en 11 jaar oud? Dan kan je vanaf 1 januari 2022 een jaar lang vrij reizen door Rotterdam. Helemaal gratis! De regel is ingevoerd door wethouder Judith Bokhove. 'Op deze manier is het voor gezinnen veel goedkoper om met de tram, bus of metro te reizen', zegt ze tegen RTV Rijnmond. 'We willen graag dat het ov het wint van de auto en dat iedereen op een prettige en duurzame manier naar de stad, het werk of naar school kan'. 

Nog even aanmelden
Als je in Rotterdam woont en mee wilt doen met de proef moet je je nog wel even aanmelden. Dat kan hier . Handig om dat samen met je vader of moeder te doen. Als de proef slaagt en veel kinderen doen volgend jaar mee, overweegt de wethouder het gratis ov-reizen voor Rotterdamse kinderen blijvend in te voeren!

Steden met gratis ov
In Nederland is Rotterdam de eerste stad die het gratis ov rijden invoert. Maar in sommige andere landen is dat al veel langer het geval. In Estland bijvoorbeeld mag iedereen, jong en oud, gratis reizen met het ov in de hoofdstad Talinn. Dat is zo succesvol, dat de overheid het gratis reizen nu in het hele land wil uitrollen. Dat is ook zo in Luxemburg. Ook in de steden Adelaide en Melbourne (Australië), Gent (in België), Salt Lake City en Olympia (VS) kan je gratis reizen met het ov.

Anderen lazen ook: Betalen voor het ov met je schoen, het kan in Berlijn

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook