Kinderen schrijven brieven met hun boodschap voor de toekomstig Amerikaans president Donald Trump.

Kinderen schrijven brieven aan Trump: 'Wees aardig'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Doe aardig tegen iedereen, bouw geen grote muur en denk goed na over wat je zegt. Die boodschappen komen veel terug in de brieven in Facebook-groep 'Dear President Trump' ('Lieve president Trump'). Kinderen kunnen in die groep hun boodschap aan de toekomstige president van Amerika delen.

De groep is begonnen door Molly Spence Sahebjami uit Amerika. Een dag nadat Donald Trump gekozen was als nieuwe president van Amerika, moedigde ze haar eigen zoon aan om hem een brief te schrijven. Trump haalt regelmatig fel uit naar bijvoorbeeld vrouwen en buitenlanders. En dat vinden veel volwassenen en kinderen best wel eng.

Facebookgroep

Ze dacht dat meer kinderen dat misschien wel een brief wilden schrijven en begon een Facebook-groep. Die werd een groot succes. Op het hoogtepunt waren meer dan tienduizend mensen lid en er staan honderden brieven in de groep aan de president. Drie voorbeelden:

Erica-Lily (10)

Brief van de tienjarige Erica Lily aan Donald TrumpErica-Lily schrijft bijvoorbeeld dat de nieuwe president aardig moet zijn voor alle mensen, ongeacht hun huidskleur of geloof. Die boodschap staat in de meeste brieven in de groep.

Cecilia (11)

Brief van de elfjarige Cecilia aan Donald Trump‘Ik heb het één en ander wat u heeft gezegd gehoord. Vaak dacht ik dat u die dingen zei omdat u boos was, andere keren had ik het idee dat u helemaal niet wist waar u het over had’, schrijft Cecilia. Ze vraagt Trump na te denken voordat hij wat zegt.

Gavin (11)

Brief van de elfjarige Gavin aan Donald Trump.Gavin vindt dat vrouwen en mannen gelijk moeten worden behandeld. ‘In sommige dingen zijn vrouwen beter dan mannen’, schrijft hij aan de toekomstig president.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat ze die brieven schrijven! Duimomhoog

Ik vind het een goed plan en moedig. Maar het heeft denk ik niet veel zin want Trump luistert niet vaak naar personen die iets te zeggen hebben over hem wat hij weer niet verwacht.

eigelijk is het een superleuk plan michien ga ik ook maar een brief schrijven...

Goed idee!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.