Foto: ANP

Kinderen sliepen buiten in Ter Apel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In Ter Apel sliepen zaterdag- en zondagnacht weer mensen buiten. Oók oudere mensen, vrouwen en kinderen. Dat schrijft NU.nl. Dat gebeurde bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers. Het is al de zoveelste keer dit jaar.

Als je niet veilig bent in je eigen land, kun je naar Nederland vluchten. De eerste stap is dat je je aanmeldt in Ter Apel. Nederland gaat daarna onderzoeken of je echt niet in je eigen land kunt blijven. Maar voor het zover is, word je opgevangen en krijg je een bed. Tenminste... zo hoort het te gaan. 

Overvol aanmeldcentrum

De laatste tijd gaat het flink mis. Want het aanmeldcentrum in Ter Apel is al maanden overvol. Daardoor sliepen er dit jaar al vaker mensen buiten, voor de deur. 

Vrouwen en kinderen

Dit weekend was het weer zo ver. Zaterdagnacht ging het om 200 a 250 mensen. En zondagnacht om zo’n 150. Daar zaten ook vrouwen en kinderen tussen. Die krijgen normaal gesproken als eerste een plekje binnen. Maar die plekken waren er niet dit weekend.

Tentjes uitgedeeld

Vrijwilligers deelden tentjes uit bij het aanmeldcentrum. 

Anderen lazen ook: Vluchtelingenwerk stapt naar rechter.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook