kinderen vakantiepark

Kinderen in vakantieparken hebben betere zorg nodig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Er wonen mogelijk duizenden kinderen al voor lange tijd in vakantieparken. Een groot probleem, vindt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Ze vindt dat kinderen daar niet in een gezonde omgeving leven.

Daar moet volgens de Kinderombudsvrouw iets aan gedaan worden. Daarom stuurde ze een brief naar al haar collega’s binnen de politiek. De kinderen leven namelijk in slechte omstandigheden en moeten zorg en hulp krijgen volgens haar.

De kinderen die voor lange tijd in vakantieparken verblijven, kunnen daar vaak niets aan doen. Hun ouders hebben meestal geen geld voor een normaal huis of willen liever een anoniem leven leiden. Dat gaat ten koste van het kind. ‘We kennen de verhalen van kinderen die zich niet veilig voelen op het park. Kinderen die opgroeien in vervallen caravans en die te maken hebben met veel onzekerheid in hun leven’, vertelt Kalverboer in haar brief.

Onderzoek

De Kinderombudsvrouw roept de burgermeesters en wethouders op om te kijken hoeveel kinderen er precies in zulke parken wonen. Dat is volgens haar ontzettend belangrijk. ‘Zolang wij deze kinderen niet goed in beeld hebben, krijgen zij niet de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben’, legt Kalverboer uit. Uiteindelijk moeten de kinderen een nieuwe woning of extra ondersteuning aangeboden krijgen.

Anderen lazen ook: 'Niet alle kinderen in Nederland zijn gelukkig'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat ze daar iets aan wil doen. Kinderen zijn de toekomst en moeten daarom een goede leefomgeving hebbem

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps