Kasteel Helmond - foto Shutterstock

Kinderen vinden Kasteel Helmond leukste museum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

En de winnaar is... Kasteel Helmond! Volgens kinderen is dat het allerleukste museum van Nederland. Zij hebben cijfers gegeven aan musea. Kasteel Helmond scoorde gemiddeld een 9,3! 

Ruim 3500 kinderen tot en met twaalf jaar hebben dat samen bepaald. Zij zijn 'museuminspecteurs'. Dat betekent dat je, via een app, tijdens of na een museumbezoek je mening geeft over het museum. 

Rapporten

Uit meer dan 10.000 rapporten van deze inspecteurs blijkt dat er in Nederland 52 musea zijn die helemaal 'kidsproof' zijn: geschikt voor kinderen dus. Ook NEMO in Amsterdam, Naturalis in Leiden en Museum Klok & Peel in Asten staan hoog in de lijst. Maar kinderen vermaakten zich dus het best in Kasteel Helmond. 'Je kunt er dingen leren, spelletjes doen en je verkleden als ridder en in dit museum werken alleen maar lieve mensen', aldus een enthousiaste museuminspecteur.

Ook inspecteren?

Vanaf morgen gaan alle musea in Nederland weer open. Dat komt goed uit, want het volgende inspectie-seizoen is alweer gestart. Hier kun je je opgeven.

Ben jij wel eens in Museum Helmond geweest?

Ook Kidsweek-lezers testen musea. Hier vind je alle testteams

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook