Rutte: 'De scholen gaan weer open.' Foto ANP

Kinderen weer naar school en sportclub

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Met een gezicht als een oorwurm vertelde premier Rutte gisteravond het laatste nieuws over de corona-maatregelen. Hij had niet voor iedereen goed nieuws. Maar voor kinderen verandert er behoorlijk wat. 

Op 11 mei mogen basisscholen in heel Nederland weer open. Volgens het kabinet kan dat, omdat we nu zeker weten dat kinderen een kleine rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. Maar: helemaal zoals vroeger wordt het nog niet. Scholen moeten er zelf voor zorgen dat de klassen niet te vol worden. Bijvoorbeeld door leerlingen minder lang en in kleinere groepjes naar school te laten gaan. Verder mogen kinderen tot twaalf jaar vanaf 28 april weer sporten in een team. Daarbij hoef je geen anderhalve meter afstand te houden. Wedstrijden worden nog niet gespeeld.  

Opa en oma 

Veel mensen hoopten dat meer regels versoepeld zouden worden. Restaurants en kappers staan bijvoorbeeld te springen om weer open te gaan. Maar dat kan nu nog niet, zei Rutte. Ook een bezoekje aan opa en oma zit er tot zeker 20 mei niet in. De premier liet weten dat hij ‘ongelooflijk heeft geworsteld’ met het bedenken van de nieuwe regels, maar dat we echt nog voorzichtig moeten zijn.

Anderen lazen ook: Korter zomervakantie door corona?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat je het gewoon kan vieren alleen dan thuis.
het is misschien iets minder leuk, maar je kan het zelf ook leuk maken!

Ik vind het leuk dat we weer naar school mogen, maar niet leuk dat ik naar de bso moet.

Zoooo fijn dat we weer naar school mogen

Ik vind het super leuk dat we weer naar school mogen,alleen jammer is dat we niet naar opa's en oma's mogen!

Leuk, gelukkig maar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.