Kinderen schrijven

Kinderen zijn steeds slechter in schrijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hoofdletters, kleine letters, aan elkaar schrijven of juist los. Voor veel leerlingen is schrijven nog niet zo makkelijk.

Meer dan dertig procent van alle basisschoolleerlingen heeft er moeite mee, zo meldt het AD.

Veel oefenen

Bijna de helft van de leerlingen van groep vier heeft aan het einde van het schooljaar een slecht of onleesbaar handschrift. Volgens onderzoeker Anneloes Overvelde komt het omdat kinderen niet genoeg oefenen. 'Leerlingen moeten kilometers maken om automatisch te kunnen schrijven en de aandacht bij de lessen te kunnen houden', zegt ze.

Minder belangrijk

Leraren vinden schrijfles minder belangrijk door de komst van tablets en laptops. Schrijven wordt onderschat, zo vinden schrijfexperts. 'Die hele beweging doet zo veel met het brein. De kinderen die ik begeleid, gaan beter schrijven én beter spellen', zegt schrijfdocent Rijn van de Rozenberg.

Regelmatig moeten kinderen op therapie. Niet alleen omdat ze een onleesbaar handschrift hebben, ook omdat ze te langzaam schrijven of pijn in hun hand krijgen tijdens het schrijven.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kinderen schrijven brieven aan Trump of Schrijven? Typen!

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik weet niet wat ik moet zeggen Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.