Unsplash

Kinderen zitten langer achter beeldscherm dan ze willen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Effe Instagrammen en Snapchat checken. Nederlandse kinderen zitten dagelijks bijna een uur langer achter een beeldscherm dan ze zouden willen. In totaal gemiddeld zo’n drie uur en 20 minuten per dag.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1145 thuiswonende kinderen en jongeren tussen de 10 en 22 jaar. Veel kinderen vinden dat ze teveel achter een scherm zitten. Het liefst zouden ze maar 2,5 uur per dag gebruik maken van de telefoon, computer, iPad en televisie. Ook vinden ze het jammer dat ze hierdoor minder vaak buitenspelen. 

Ouders

Ook 569 ouders werden ondervraagd voor het onderzoek. Zij dachten dat hun kinderen elke dag zo’n drie uur per dag achter een scherm doorbrachten. Maar in werkelijkheid is dit dus een klein halfuur langer. Veel te veel, vinden ze. Het liefst zouden ouders hun kinderen maar twee uur per dag achter een scherm zien.

Rugpijn 

En al dat voorovergebogen zitten is niet goed voor je lichaam. Bijna de helft van de ondervraagden heeft daardoor soms rug- en schouderpijn. Ook heeft 38 procent kramp in de vingers door het tikken op een telefoon of computer. Telefoon-spierpijn dus!

Anderen lazen ook: Beeldschermen houden je uit je slaap.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps