Kinderjury
Boek

Kinderjurywinnaars bekend gemaakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

De Prijs van de Kinderjury is uitgereikt! Presentator Ridder van Kooten maakte woensdag samen met het Kinderboekenweek Leesteam bekend welke boeken de meeste stemmen hebben gekregen. En de winnaars zijn…

Veel schrijvers vinden de Prijs van de Kinderjury de belangrijkste prijs voor jeugdboeken. Waarom? Omdat jullie bepalen welke boeken winnen. Als je de prijs wint, weet je als schrijver dus zeker dat jouw boeken graag lezen worden. Ook dit jaar kond iedereen tussen de zes en twaalf jaar online z’n stem uitbrengen op het mooiste boek van het voorgaande jaar. Dat gebeurde in mei tijdens de Kinderjury Stemweek. Het Kinderboekenleesteam maakte reclame en moedigde met filmpjes alle kinderen in Nederland aan om hun stem uit te brengen. Na het tellen van de stemmen werden er zes boeken genomineerd.

Winnaars

De winnaars werden dit jaar vanwege corona via Facebook bekendgemaakt. Hanneke de Zoete nam de prijs in ontvangst voor De zoete zusjes zoeken een schat in de categorie 6 t/m 9 jaar. Samen met haar lekker bijdehante dochters maakt Hanneke grappige en serieuze vlogs voor YouTube, die heel populair zijn. Ook in haar boeken spelen Saar en Janna de hoofdrol.

De zoete zusjes zoeken een schat, Hanneke de Zoet. Kosmos Uitgevers, €13,99 (6+)

Jeff Kinney kreeg opnieuw de meeste stemmen in de categorie 10 t/m 12 jaar. Totaal gesloopt, het twaalfde deel in de serie Het leven van een loser is weer supergrappig, vinden een heleboel kinderen. Bram Botermans blijft even onhandig en onbescheiden als altijd. Jeff Kinney wint de prijs nu al voor de vierde keer. Omdat hij in de Verenigde Staten woont, nam een levensgrote Bram Botermans de prijs in ontvangst.

Het leven van een loser: totaal gesloopt, Jeff Kinney. De Fontein, €15,99 (10+)

Anderen lazen ook: Mohammed (12) is De Nationale Voorleeskampioen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps