kindermiljoenennota

Kindermiljoenennota: meer geld voor natuur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een dag voordat de échte Miljoenennota aan de Tweede Kamer gepresenteerd wordt, reikten honderd leerlingen de Kindermiljoenennota uit. En die ziet er best een beetje anders uit. 

De miljoenennota is het jaarlijkse plan van de regering waar in staat welke dingen meer en welke dingen minder geld gaan krijgen. In totaal valt er 213 miljard euro te verdelen.

Natuurbescherming

Bij de kinderen krijgt vooral ‘natuur’ meer geld dan vorig jaar. In totaal zouden kinderen liefst 24 miljard euro aan natuurbescherming uitgeven. Dat is 1,2 miljard meer dan in 2016. En dat is véél meer dan in het volwassen plan. Daarin gaat 'maar' één miljard naar natuur.

Ook willen kinderen graag meer geld besteden aan Defensie (het leger) en aan hulp voor ontwikkelingslanden. Zie hier de verdeling van de miljarden zoals die in de Kindermiljoenennota staat:

kindernota

 

notaLieke Medema (11, links op de foto) uit Maarssen mocht vandaag het koffertje met de Kindermiljoenennota overhandigen aan politicus Eppo Bruins, van de partij de ChristenUnie. 

Beschermen

Bruins vroeg aan de kinderen waarom ze zoveel geld willen geven aan het leger en veiligheid. Hun antwoord: ‘Omdat tanks en straaljagers erg duur zijn, en de politie en het leger ons wel goed moeten kunnen beschermen’.

Het afgelopen jaar vulden meer dan negenduizend kinderen uit groep 7 en 8 uit heel Nederland in de Kindermiljoenennota in. Ze mochten het geld verdelen over negen posten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Koning: 100 miljoen euro voor arme kinderen of Kassa! Kinderen krijgen miljoenen terug van tabletbedrijf.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps