kinderombudsvrouw

Kinderombudsvrouw maakt luistertoer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Volwassenen moeten beter naar kinderen luisteren. Dat vindt de nieuwe Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Daarom trekt ze deze maand het land door om met kinderen te praten.

Vorige week begon de ombudsvrouw met haar tournee. Ze ging bijvoorbeeld naar een ziekenhuis en ze bezocht een basisschool. Daar luisterde ze naar de plannen en ideeën van kinderen. Want, vindt Kalverboer, volwassenen dénken vaak dat ze alles weten, maar kinderen snappen zelf veel beter wat goed voor ze is.

Plannen voor politici
De komende tijd gaat de Kinderombudsvrouw nog praten met jonge vluchtelingen, met kinderen uit arme gezinnen, jongens en meisjes die niet thuis kunnen wonen en kinderen van wie een vader of moeder in de gevangenis zit.

Al hun ideeën schrijft ze op en neemt ze mee terug naar de politici in Den Haag, zodat er hopelijk écht dingen kunnen veranderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps