Bekendmaking opbrengst kinderpostzegels

Kinderpostzegels leveren 9,4 miljoen euro op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Feest in Vleuten. Daar heeft YouTube-ster Dylan Haegens bekend gemaakt dat er 9,4 miljoen euro is opgehaald met de Kinderpostzegelactie.

Afgelopen week gingen er 160.000 basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht langs de deuren. Ze verkochten niet alleen kinderpostzegels, maar ook pleisters, tulpenbollen, tassen, kaarten en thee.

Kinderen zonder huis

Het geld gaat naar kinderen die niet thuis wonen. Jeroen den Tex, directeur van Kinderpostzegels: 'Met dit bedrag kunnen we veel kinderen die geen veilig thuis hebben heel goed helpen. Bijvoorbeeld kinderen in Nederland die in een daklozenopvang wonen.'

Fabeltjeskrant

Op de kaarten en postzegels stonden dieren uit de Fabeltjeskrant. Het kan goed zijn dat jij dit programma niet kent, want het is al even niet meer op tv. Omdat het dit jaar vijftig jaar bestaat wordt er een bioscoopfilm van de Fabeltjeskrant gemaakt en komt de serie binnenkort weer terug op tv.

Dylan Haegens

Dylan Haegens mocht trouwens niet alleen de opbrengst bekend maken. Hij werd ook ingezet om verkooptips te geven aan kinderen door heel het land. Hieronder zie je hoe hij dit doet:

Anderen lazen ook: Dieren uit de fabeltjeskrant op kinderpostzegels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps