Mary Poppins

Klaar voor kerst met musicalfilm Mary Poppins

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Mary Poppins is een merkwaardige kinderjuf. Ze reist per vlieger, heeft een pratende paraplu en een tas vol magische voorwerpen. En dan zingt ze ook nog de mooiste liedjes. Een juf waar je blij van wordt!

Een beetje blijdschap kan de familie Banks ook goed gebruiken. In dat gezin gaat alles mis wat er maar mis kan gaan. De moeder van het gezin is overleden en de vader is heel lief en kunstzinnig maar erg slecht in geld verdienen. En dus moeten ze hun huis uit en is iedereen sip.

Geheime doorgang

Maar dan komt Mary Poppins letterlijk uit de lucht vallen. Al snel brengt ze het plezier en de magie terug. Van elk simpel taakje maakt ze een fantastisch avontuur. Als de drie kinderen in bad gaan, blijkt daar bijvoorbeeld een geheime doorgang naar zee in te zitten waarmee ze tussen de dolfijnen en het koraal kunnen zwemmen.

Vrolijk en blij

Het verhaal is een beetje zoet en de kinderen best braaf, maar heel veel maakt dat niet uit. Zeker als je houdt van films vol muziek, is Mary Poppins Returns is een aanrader voor de kerstvakantie. Het is een musicalfilm en dus barst het van de liedjes. De sfeer van de film is een beetje ouderwets en heel erg Disney. Tijdens het kijken voelt het steeds een beetje alsof je zelf in Disneyland rond loopt. Alles is vrolijk en blij en problemen zijn er om opgelost te worden. Goed voor de kerstsfeer dus.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.
DEEL DIT ARTIKEL Facebook