Lege klas

Klassen leger door griep

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Lege stoelen in de klas? Dat kan zomaar met de griep te maken hebben. Voor de zevende week op rij heerst er een griepepidemie.

Het aantal mensen die met hoofdpijn, keelpijn en een verstopte neus in bed liggen is nog steeds erg hoog. Volgens Nivel, een onderzoeksbureau dat artsen controleert, hebben we te maken met een griepepidemie. Dat is zo als er meer dan 50 op de 100.000 mensen ziek zijn. Dat aantal is de afgelopen weken omhoog gevlogen.

Naar huis

Volgens huisartsen zijn vooral veel jonge kinderen tussen nul en vier jaar ziek. Maar ook veel kinderen tot veertien jaar konden deze week niet naar school.

Andere leraar

Niet alleen de leerlingen blijven thuis, ook veel leraren lagen in bed te snotteren. Daardoor stond er voor veel klassen even een andere meester of juf. Op basisschool De Vlindertuin in Roosendaal moest zelfs een hele klas naar huis, omdat er geen leraren meer over waren.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wil je geen griep? Blijf uit de buurt bij deze dingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoi ik heb een nieuwskring en ik dacht een heel leuk stukje maar is het nou van emmeloord of nl doei doei vriendelijke greoet brandt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps