Chips

Kleinere chips door droogte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Chipsfans opgelet. Aardappelchips zijn de komende tijd waarschijnlijk kleiner dan normaal. Dat komt omdat de aardappeloogst door de droogte dit jaar tegenvalt.

Chips- en patatfabrikanten hebben laten weten dat ze niet genoeg aardappels voor hun producten kunnen kopen. Hoewel boeren net begonnen zijn met oogsten, halen ze minder aardappels van het land dan normaal. 

Knollen

Dat komt door de droogte van afgelopen maanden. Aan een aardappelplant groeien normaal acht tot negen knollen, die groeien uit tot aardappels. Dit seizoen hebben planten vaak maar vier knollen.

Prijs

Minder aardappels betekent dat chipsmakers op zoek moeten naar aardappels die niet van hun eigen boeren komen, maar bijvoorbeeld uit het buitenland. De prijs van aardappelen is daarom al flink omhoog gegaan.

Kleiner

De aardappels die er wel zijn, zijn ook nog eens kleiner dan normaal. Chipsfabrieken waarschuwen daarom dat je kleinere chips in een zak zult vinden. Of een zak chips ook duurder wordt, is nog niet bekend.

Hoe een aardappel eigenlijk groeit? Dat zie je in dit filmpje.

Anderen lazen ook: Een peperdure aardappel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook