Ducttape galakleren

Kleren van plakband

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Je middelbareschooltijd wordt op veel scholen afgesloten met een gala. Naar dit grote feest trek je natuurlijk je mooiste kleren aan. Deze jongeren maakten ze helemaal zelf, met plakband!

Elk jaar organiseert een plakbandmerk in de Verenigde Staten een wedstrijd. Wie kan er de mooiste feestkleren maken van heel veel rolletjes plakband? Er waren dit jaar bijna honderd inzendingen.

De tweetallen hieronder zitten nu in de finale. Je kunt tot en met 6 juli stemmen op je favoriet. Een week later worden de winnaars bekend gemaakt. Die winnen een paar duizend euro. Geld om hun studie van te betalen!

Ducttape galaklerenClaire (17) en Julie (17) eren met hun jurken hun overleden familieleden. Alle driehoekjes hebben ze met de hand geknipt. Het lijkt wel op het glas-in-lood uit een kerkraam.

Ducttape galaklerenOlga (17) en David (14) haalden hun inspiratie uit sprookjes. In de hoed en stropdas van David zaten lichtjes voor nog meer magie. Ze gebruikten in totaal 52 rollen tape!

Ducttape galaklerenDe jurk van Ruth (16) lijkt op de bruidstaart van haar tante. Er zitten wel honderd rozen van plakband op. En zelfs de stropdas van Jedidiah (17) is gemaakt van dik tape.

Ducttape galaklerenAlexis (17) en Carson (16) haalden hun inspiratie uit krabbels die ze in ooit op school maakten en de kleuren van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan.

Ducttape galaklerenGalicia (17) en Gunnar (16) lijken op een Spaanse danseres en een stierenvechter. De waaier is beplakt met glow-in-the-dark-plakband en geeft licht in het donker.

Ducttape galaklerenAngie (16) en Matthew (18) ontpopten zich tot ware vlinders. Het enige aan Angies jurk wat niet van plakband is, is het touwtje van haar topje en de metalen ringetjes. Alle stipjes (ook de rode en gele) op de vleugels zijn er met de hand opgeplakt!

Ducttape galaklerenJenna (17) had al eens haar krukken versierd met ducttape en Noah (17) beplakte er ooit een schoen mee. Niemand had door dat hun gala-outfits ook van plakband waren.

Ducttape galaklerenNa het vijfhonderdste uitgeknipte rondje kregen Winter (18) en Claire (18) wel een beetje twijfels. Maar ze gingen door en maakten zelfs nog oorbellen, armbanden en schoenen van plakband.

Ducttape galaklerenHeather (18) en Sam (18) waren wel vierhonderd uur aan het knippen en plakken. Maar het resultaat is prachtig. Hun draakjes noemden ze Ora en Gami, verwijzend naar alle schubben die ze hebben gevouwen als Japanse origami.

Ducttape galaklerenHet thema van Kiana (17) en Fernando (20) is Dag van de Doden. Op deze Mexicaanse feestdag worden dode familieleden herdacht. Daarom staan er doodshoofden en hartjes op hun kleren.

Naast deze duo’s hebben sommige meiden in hun eentje lopen zwoegen op een prachtige jurk. Die zie je hier. Stemmen op je favoriete ontwerpen kan tot en met woensdag 6 juli.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll*juichen* 

Ik vind de eerste jurken het mooiste Blij Ik vind het super cool en mooi gemaakt. Alleen vraag ik me af gaat het niet snel kapot als je er in danst? Vraagtzichaf Maar alsnog supervet gemaakt Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.