Pasta

Kleurrijke pastakunst van groentepuree

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Een hele poos was Bentley (8) uit Amerika een kieskeurige eter. Om hem tóch wat gezonds te laten eten maakte zijn moeder Linda pasta’s van groentepuree. En dat at-ie wel. 

Bentley eet ondertussen wél groenten, maar zijn moeder maakt de gezonde pasta nog steeds. Ravioli, farfalle, cannelloni, lasagne, macaroni… Ze kan alles maken en deelt foto's van haar pastakunstwerkjes enthousiast op Instagram

Pompoen- en peperpasta
De pasta is zo kleurrijk omdat Linda groenten mengt met het deeg. Om het rood te krijgen, mixt ze paprika, peper, bietjes en tomaten doorheen. Voor oranje deeg gebruikt ze pompoen, cayennepeper en kurkumawortel. En voor blauw een puree van zeewier, kool en blauwe bessen. 

Door een beetje meer of minder van de ingrediënten toe te voegen aan het deeg, kan ze ook lichtere en donkerdere kleuren maken. 24 verschillende, in totaal.

Pasta

Rollen en versieren
Laagjes gekleurd pastadeeg legt ze op elkaar en draait, krult of rolt ze. Op sommige pasta's maakt ze figuurtjes, en andere keren knutselt ze van het pastadeeg zélf vormpjes. Linda gebruikt speciale mesjes en rollertjes om het deeg daarna nog in andere bijzondere vormen te brengen en te versieren. Grote stukken deeg, zoals lasagne, haalt ze door een speciale machine die de pasta stevig platdrukt. Voordat ze de pasta eet, laat ze het deeg eerst een poosje drogen. 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Tessa (9): 'Verbouw eten op je dak' of Trump: 'Gezond eten? Dat is niet zo belangrijk'

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat wil ik ook wel pasta in verschillende kleuren zelf vind ik pasta altijd saai

Ik vond het vroeger ook altijd leuk om met eten te spelen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps