Foto: Taalvoutjes

'Kleuters doorspoelen aub': de grappigste taalvoutjes van 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Taalfoutjes: in je dictee zijn ze vervelend, maar als anderen ze maken zijn ze soms bést grappig. De website Taalvoutjes maakte een lijst van de grappigste foutjes van 2021. Dit zijn de beste drie!

Afgelopen week konden volgers van Taalvoutjes stemmen op hun favoriet. En de winnaars zijn...

Nummer 1: kleuters doorspoelen aub! 

‘Gelieve de kleuters te begeleiden naar het toilet & door te spoelen aub!’ ging er vandoor met de winst. Zou je je kleine broertje of buurmeisje weleens door het toilet willen spoelen? 

Foto: Taalvoutjes​Foto: Taalvoutjes

Nummer 2: collega in kont?

Een eervolle tweede plek ging naar deze foto uit een krant, met daarop een dierenarts die haar arm in de billen van een koe heeft gestoken. Daarbij stond de tekst: ‘al anderhalf jaar op zoek naar collega’. Misschien toch niet helemaal op de juiste plek?

Foto: Taalvoutjes / Vincent ToebakFoto: Taalvoutjes / Vincent Toebak

Nummer 3: draai maar lekker door

In dit gebouw lijkt het wel of ze mensen helemaal gek willen maken. Een briefje met ‘wacht tot vorige bezoeker volledig is doorgedraaid’ hangt boven de deur. Hij eindigde op de derde plaats.

Foto: Taalvoutjes / Martijn van GroningenFoto: Taalvoutjes / Martijn van Groningen

Welke fout wint, is ook voor Taalvoutjes zelf elke keer een verrassing. Volgens de oprichtster doen voutjes met kinderen het altijd goed. In andere jaren gingen al een vegetarische slager die in de diepvries ligt, een bus met de slogan ‘uw probleem, ons een zorg’ en een dikkepeerzaag (decoupeerzaag) er met de eretitel vandoor.

Anderen lazen ook: Stelling: Iedereen zou gebarentaal moeten leren

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook