Greta is dolblij. Foto ANP

Klimaatspijbelaar Greta: 'Eindelijk weer naar school'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Lange tijd zag Greta Thunberg (17) geen klaslokaal van binnen. Maar nu gaat ze toch weer naar school. 'Het is geweldig', twittert ze.

In 2018 begon Greta met klimaatspijbelen. Ze bivakkeerde voor het Zweedse regeringsgebouw als protest tegen de houding van politici in haar land. Ze wilde hen zo aansporen om het klimaat beter te beschermen. Vorig jaar besloot ze het hele jaar niet naar school te gaan, zodat ze zich helemaal kon inzetten voor de strijd tegen klimaatverandering. 

Blije foto

Nu is ze dus toch weer begonnen met school. Op de blije foto die ze plaatste op Twitter lijkt ze klaar om te gaan, met rugzak op en fiets bij zich. Ze is trouwens wel iets later begonnen dan haar klasgenoten. In heel Zweden is de zomervakantie sinds vorige week voorbij. Maar Greta had nog wat andere dingen op haar agenda. Zoals een bezoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn, samen met andere klimaatactivisten.

Miljoenen mensen op de been

Greta inspireerde miljoenen mensen met haar wekelijkse schoolstakingen. Over de hele wereld bracht ze scholieren en volwassenen in marsen op de been. Om, net als Greta, meer actie te eisen van de bazen van hun landen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Anderen lazen ook: Persoon van het jaar: Greta Thunberg

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.