Foto: ANP

Klimaatspijbelaars in gesprek met Rutte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De organisatoren van de grote klimaatmars vorige week hadden dinsdag een spannende avond. Ze gingen langs bij premier Rutte en klimaatminister Wiebes om te praten over wat er volgens hen anders moet. Toch zijn ze nog niet helemaal tevreden.

‘Deze week geen staking!’ postte de klimaatmars-organisatie zondag op Instagram. De reden daarvoor was een uitnodiging in het Haagse Torentje, de werkkamer van Rutte. Ze mochten komen praten omdat ze vijftienduizend scholieren vorige week zover kregen om in Den Haag mee te lopen met de klimaatmars. (De tekst gaat verder na de foto).

Complimentjes 


Vooraf waren ze gewaarschuwd door D66-leider Rob Jetten.‘Trap er niet in als Rutte heel enthousiast gaat doen. Echt even stevig doorvragen wat hij nu echt gaat doen aan het klimaat.’ De scholieren kregen inderdaad veel complimentjes, maar hij zei ook dat stakingen niet helpen en dat er al veel voor het klimaat gedaan wordt. De scholieren waren kritisch, maar besloten toch even te stoppen met spijbelen totdat er in maart meer duidelijk is over de klimaatplannen. En als er daarna niks gebeurt? ‘Dan gaan we gewoon weer staken’, lieten ze weten.

Anderen lazen ook: Schreeuwen, dansen en zingen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.