Foto: ANP

Klimaatstakers wandelen op 14 maart door Amsterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wil je op 14 maart meelopen met de tweede klimaatmars, georganiseerd door Youth For Climate NL? Reis dan niet af naar Den Haag, maar naar Amsterdam.

De organisatie wilde de mars op het Malieveld in Den Haag laten beginnen, net als de eerste mars op 7 februari. Maar omdat docenten op 15 maart gaan staken voor beter onderwijs en meer salaris, is het Malieveld bezet. Zij gaan hun staking op de veertiende dan alvast voorbereiden. Youth For Climate NL besloot daarom de mars te verplaatsen naar Amsterdam. De scholieren beginnen om 13.00 uur op de Dam en lopen dan samen naar Amsterdam-Zuid. Daar kun je weer op de trein stappen.

In gesprek

Op 7 februari liepen meer dan vijftienduizend scholieren schreeuwend, dansend en zingend door het centrum van Den Haag, langs het Binnenhof weer terug naar het Malieveld voor meer aandacht voor het klimaat. De organisatoren mochten al bij premier Rutte langskomen in zijn werkkamer, om met hem en klimaatminister Wiebes in gesprek te gaan over het klimaat. Daarna waren ze nog niet tevreden en daarom besloten ze nog een staking te organiseren.

 

Anderen lazen ook: Schreeuwen, dansen en zingen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps