Beeld ANP

Klokken luiden vijfhonderd tellen voor vijfhonderd kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Precies om half tien morgenochtend moet je even goed je oren spitsen. In het hele land luiden kerkklokken dan acht minuten en twintig seconden lang voor vluchtelingkinderen.

Acht minuten en twintig seconden is precies vijfhonderd tellen. En dat aantal staat voor vijfhonderd kinderen uit opvangkampen op de Griekse eilanden. Veel kerken vinden dat Nederland zoveel kinderen moet opvangen

100.000 handtekeningen

Twaalf organisaties die zich bezig houden met vluchtelingen en kinderen overhandigen morgenochtend ook een petitie aan politieke partijen in de Tweede kamer.  Die petitie is door ruim 100.000 mensen ondertekend.

De Nederlandse regering wil honderd vluchtelingen opnemen, waaronder vijftig kinderen tot 14 jaar. Maar de ondertekenaars vinden dat veel te weinig. ‘Door de coronacrisis en branden in het grote Griekse vluchtelingenkamp Moira is de situatie alleen maar slechter geworden’, vinden zij.

Anderen lazen ook: Grote branden in vluchtelingenkamp Moria.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook