beeld instagram

Klusjesman ontdekt frietjes uit de oorlog

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De 24-jarige klusjesman Marcus Rügge uit het Duitse Bielefeld vond tijdens een reparatie op een zolder iets heel bijzonders. Op een al jaren niet gebruikte vliering zag hij een paar houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. In de kisten zaten twee grote blikken vol gedroogde frietjes.

Bovenop de frietjes lag een in het Engels geschreven bericht. Het bleek een bereidingsinstructie uit 1944 te zijn. De meeste mensen zouden na zo’n vondst de kist met 76 jaar oud eten misschien snel weer dicht doen en naar een museum brengen, maar Rügge besloot samen met de bewoner van het huis om een handjevol gedroogde aardappelen te bereiden in de keuken.

Muffig

Ze legden de reepjes zoals voorgeschreven twee minuten in koud water en bakten ze daarna. Na één frietje hielden ze het voor gezien. ‘Het smaakte muffig en naar aarde en allesbehalve kruimig’, vertelde hij achteraf.

Geen idee

De bewoner van het huis heeft geen idee hoe de bijzondere lading gedroogde aardappelreepjes op de vliering terecht is gekomen. Hij kocht het huis in 2016 en wist niets van de kisten op zolder.

Of de kisten met de aardappels alsnog naar een museum gaan, is nog niet duidelijk. Maar Rügge haalt zijn frietjes voortaan in elk geval weer gewoon lekker vers bij de snackbar.

Anderen lazen ook: Hoera! Het frietje bestaat 150 jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

coole filmpjes ik mag kidsweek!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps