Foto: Guinness World Records

Knallende kerstrecords

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Zelfs met kerst willen mensen elkaar aftroeven. Wat geeft het dat die boom de deur niet door kan, hij is wel mooi de grootste van de straat! Maar dat is nog lang niet genoeg om een plaatsje te veroveren in het Guinness World Records 2015-boek. Daarin staan alleen de meeste knallende kerstrecords. Deze bijvoorbeeld!

Meeste omgehakte kerstbomen in twee minuten

kerstboom omhakken 575
Als je in iedere klas van je school een kerstboom wilt, dan is de Amerikaanse Erin Lavoie dé mevrouw om mee op pad te gaan. Zij kapt in twee minuten maar liefst 27 kerstbomen om. Oké, je moet er nog wel even ballen en lichtjes inhangen, maar je bent al wel lekker op weg!

Grootste kunstkerstboom

grootste kerstboom 575
Je moet het doen zonder dennengeur, maar van vallende naalden heb je in ieder geval geen last. En dat is maar goed ook, want de grootste kunstkerstboom ter wereld meet maar liefst 52 meter. Dat red je niet met een simpele stofzuiger. De recordboom werd in 2001 opgetuigd in een park in de Braziliaanse stad Porto Alegre.

Duurste kerstboom

duurste boom 575
Geen zelfgebakken koekjes in deze boom, maar horloges, diamanten, edelstenen en parels. Een boom om goed te beschermen, want bij elkaar hangt er zo’n veertien miljoen euro aan versiering in. De blingblingboom stond in 2010 in een hotel in Abu Dhabi.

cover boek3Op Kidsweek.nl staan nog meer knallende kerstrecords. Bekijk ook deze drie records hier! En nog drie records hier!

Deze en heel veel andere records staan in het Guinness World Records 2015-boek.
guinnessworldrecords.comHebben? Doe mee aan onze winactie op Twitter en Facebook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.