Beeld Roberts Bakery

Knapperig krekelbrood groot succes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hou jij van lekker knapperige boterhammen? Dan moet je bij de Britse bakkerij Roberts Bakery zijn. Die heeft namelijk een brood bedacht waar 336 krekels in meegebakken worden. En die maken het brood gezond en knapperig.

De bakkerij was op zoek naar een manier om brood nóg gezonder en lekkerder te krijgen. Aan het normale deeg van tarwebloem, gist en zaden voegden ze - als experiment - tot bloem vermalen krekels toe.

Insectenmeel

In insecten zit veel eiwit en dus werd het brood daar gezonder van. Maar het bleek ook nog eens lekker knapperig te worden van het insectenmeel. De eerste lading van het brood was razendsnel uitverkocht en de klanten waren enthousiast.

De bakker gaat nu nog een beetje sleutelen aan het recept en hoopt dat zijn brood straks in heel Groot-Brittannië verkocht gaat worden.

Anderen lazen ook: Insectenijsje verboden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps