Knegt wereldkampioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Net op het goede moment schoof hij in de superfinale weer zijn telescoop-been naar voren en zo werd Sjinkie Knegt vandaag wereldkampioen shorttrack in Moskou. Een gouden uitschuifbeen!

Wat Knegt riep toen hij op het nippertje won, kunnen we beter niet herhalen. Wel wat hij later tegen de NOS zei: 'Dit is echt geweldig. Echt super. Ik moest wachten, wachten, wachten en toen de laatste vier ronden ervoor gaan. En dat pakte perfect uit.' Toen ging Knegt snel weer de kleedkamer in om zich voor te bereiden op de relay, de aflossing waarop Nederland de wereldtitel verdedigt.

Net op tijd
Knegt leek op de 1000 meter eerder vandaag nog zijn kansen op de wereldtitel te verprutsen. Maar in de superfinale sloeg hij genadeloos toe. Net voor de finish gooide hij zijn ene schaats voor die van de Koreaan Park die daardoor zilver won. Goud voor Nederland dus, iets wat in 1988 voor het laatst was gelukt.

Relay
Dubbelgoud werd het helaas niet. Nederland pakte op de relay brons. China won goud en Hongarije zilver.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

goede wedstrijd hard schaatsen Duimomhoog

nederland is het beste land ter wereld

zijn winnde pose

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.