Knuffelregen in het stadion

Knuffelregen voor kinderen Sophia Kinderziekenhuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ruim 20.000 knuffels. De supportersvereniging van ADO Den Haag is overladen met pluchen beesten. Ze houden een inzamelingsactie voor kinderen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. Maar zó veel hadden ze niet verwacht.

Op 15 september komen kinderen uit het ziekenhuis naar de uitwedstrijd van ADO tegen Feyenoord in de Kuip. De supporters willen dan een knuffelregen over de tribune met kinderen storten. Maar lang niet alle knuffels kunnen over de patiëntjes gekieperd worden. Dan zouden ze namelijk na de wedstrijd nog bezig zijn.

Adopteer-een-beer

'Het is ietwat uit de hand gelopen', zegt de voorzitter van de supportersvereniging dan ook tegen Omroep West. Maar alle beestjes krijgen tweede leven, belooft hij. Daarom gaat een deel van de knuffels naar andere goede doelen zoals de Voedselbank. Ook is de actie 'adopteer-een-knuffelbeer-voor-één-euro' bedacht. En die opbrengst gaat weer naar het Sophia Kinderziekenhuis. Dat zou wel eens veel geld kunnen gaan opleveren, want de knuffels stromen nog steeds binnen.

Ietsje minder

Het is niet de eerste keer dat zieke kinderen worden overladen knuffeldieren. Dat gebeurde in 2016 ook al - maar dat waren er iétsje minder.

Anderen lazen ook: Zieke Kaizler (4) krijgt behandeling door verkeerde sms.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook