Syrië, knuffels

Knuffelsmokkelaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Denk jij bij smokkelaars aan duistere types? Dan ken je Rami nog niet! Deze Syrische vader brengt vanuit Finland stiekem knuffels naar kinderen in de oorlogsstad Aleppo.

Al meer dan vijf jaar woedt er een heftige oorlog in Syrië. Vooral in de stad Aleppo wordt hard gevochten. Toch is de Finse Syriër Rami (44) er al dertig keer geweest. Niet om te schieten, maar om speelgoed en knuffels de stad in te smokkelen.

Glimlachje
Gevaarlijk werk, maar tóch blijft Rami het doen. ‘Ik ben namelijk zelf vader van zes kinderen’, vertelde hij aan journalisten. ‘Ik wil zorgen voor het kleinste glimlachje op de gezichten van kinderen daar. Want alles is van ze afgenomen. Als ik er ben, is het fantastisch om het plezier van die kinderen te zien.’

Geld, graag!
Veel mensen over de hele wereld hebben inmiddels van Rami gehoord. Ze vinden het geweldig wat hij doet en sturen hem allemaal knuffels. Daardoor puilt zijn garage helemaal uit. Rami heeft nu gevraagd geen spullen meer te geven, maar geld. Daarmee wil hij scholen laten bouwen voor kinderen in Aleppo zijn ontvlucht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps