wc-rollen

Knutselen met wc-rollen, vies of niet vies?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een vlinder, bloem of mummie. Van lege wc-rollen kun je de leukste dingen maken. Maar in België moeten kinderen op zoek naar andere knutselspullen.

Steeds meer Belgische scholen verbieden de rolletjes, omdat ze de stukjes karton hartstikke vies vinden. Ze zijn bang dat kinderen ziek worden als ze ermee aan de slag gaan.

Niet netjes

‘Wc-rolhouders zijn niet altijd afgesloten en iedereen weet ook dat kinderen niet altijd even netjes zijn op het toilet’, zegt Mieke Blomme, directeur van één van de scholen tegen een Belgische krant. Kinderen mogen dus geen lege wc-rollen van thuis meenemen, maar lege keukenrollen zijn wel welkom.

Nederland

In Nederland lijken basisscholen niet zo moeilijk te doen. ‘Ik spreek heel vaak met scholen, maar dit heb ik nog nooit gehoord’, vertelt Esther Sloots van de Algemene Onderwijsbond. ‘Ik vind het wel verrassend, maar ik vind ook dat scholen gewoon zelf mogen beslissen of ze met lege wc-rolletjes knutselen of niet.’

WC-rol Knutselen

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzondere scholen over de hele wereld of Kinderen in Engeland leren over mogelijke aanslag.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook