Foto: ANP

KNVB Jeugdraad: 'Voetbal op fietsafstand kan prima'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De KNVB Jeugdraad vindt dat jeugdteams best weer wedstrijden kunnen voetballen, zolang de club van de tegenstander op fietsafstand is. 

Nu worden er helemaal geen wedstrijden gespeeld om er voor te zorgen dat mensen zoveel mogelijk thuis blijven. Volgens de KNVB is het aantal sportende kinderen daardoor enorm gedaald. En dat vinden ze daar jammer, omdat sporten juist in deze tijd zo'n goede en gezonde afleiding is van corona.

Lol weer terugbrengen

In de KNVB Jeugdraad zitten elf jongeren die meedenken over jeugdvoetbal. Volgens de KNVB zijn zij een soort 'spreekbuis voor de 600.000 jonge voetballers in ons land'. De Jeugdraad hoopt dat hun plan de lol in het sporten voor kinderen weer terugbrengt. Maandag spraken ze erover met politici van verschillende partijen tijdens het Jongeren Voetbaldebat. Die vonden het een prima idee, maar konden niets beloven. 

Anderen lazen ook: Stelling: gevaarlijke sporten moeten verboden worden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook