Hou jij van vrouwenvoetbal?

KNVB wil meer vrouwen in voetbal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

De KNVB wil dat er meer aandacht komt voor vrouwen in de voetbalwereld. In 2018 was maar 17% van de voetbalbondleden vrouw, dat vinden ze veel te weinig. Ze willen meer vrouwelijke spelers, trainers, scheidsrechters en bestuurders.

De KNVB heeft al uitgezocht hoe ze die plannen gaan aanpakken. Ze willen bijvoorbeeld dat de eredivisie voor vrouwen wordt versterkt, dat het nationale elftal bij de vrouwen dezelfde prioriteit krijgt als bij de mannen en dat jongens en meisjes onder de 11 jaar voortaan samen voetballen, en niet meer in aparte jongens- of meisjes-teams.

Samen voetballen is beter

De KNVB denkt dat meisjes zich beter ontwikkelen als ze samen spelen met jongens. Ze hebben dan bijvoorbeeld meer plezier. Zo hebben bijvoorbeeld bijna alle Oranjeleeuwinnen tot laat in hun tienerjaren met jongens gespeeld! Het wordt niet verplicht dat meisjes met jongens samen moeten gaan spelen. De meisjescompetitie tot 11 jaar blijft gewoon bestaan. 

Hard juichen

Op 11 juni spelen de Oranjeleeuwinnen hun eerste WK wedstrijd in Frankrijk tegen Nieuw-Zeeland. Laten we dus extra hard voor ze juichen!

Anderen lazen ook: Roos (11) is boos: 'Ik wil ook voetballen bij een topclub'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook