ANP

Koeman is de nieuwe trainer van FC Barcelona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De afgelopen dagen kon je niet om Oranje-trainer Ronald Koeman heen. Hij was overal in het nieuws! De Nederlander wordt namelijk de nieuwe trainer van FC Barcelona. Een droom die uitkomt voor de ex-voetballer.

De overstap komt voor veel mensen niet als een verrassing. Koeman heeft vroeger jarenlang bij FC Barcelona gespeeld. Ook heeft hij vaak gezegd dat trainer van de club worden zijn droombaan is. Hij had zelfs in zijn contract bij het Nederlandse elftal staan dat hij, mochten ze het hem vragen, zou weggaan om voor FC Barcelona te werken.

Twee jaar

Koeman heeft voor twee jaar getekend bij Barcelona. Hij volgt trainer Quique Setién op, die eerder deze week ontslagen werd na een slechte wedstrijd. De ex-voetballer wordt hiermee de vijfde Nederlandse trainer in de geschiedenis van FC Barcelona. Eerder waren grote namen als Johan Cruijff en Louis van Gaal al coach bij de Spaanse club. 

Prijskaartje

Aan de plotselinge transfer van Koeman hangt een hoog prijskaartje. De Spaanse club moet waarschijnlijk tussen de vier en vijf miljoen euro betalen aan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) om Koeman over te kopen. 

Het vertrek van Koeman zorgt ervoor dat het Nederlandse elftal binnenkort zonder bondscoach zit. Met volgend jaar het EK voetbal in het vooruitzicht moet er dus snel een nieuwe trainer gevonden worden. 

Anderen lazen ook: 5 dingen die jij nog niet wist over Sarina Wiegman

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zou het wel leuk vinden als Ronald Koeman bij Barcelona gaat trainen! Oeps Oeps Blij Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.