Saar

Kom-uit-de-kast-dag: Saar (12) is geboren als jongen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Saar (12) uit Roosendaal ziet er nu uit als een meisje, maar is geboren als jongen. Een paar weken geleden vertelde ze haar nieuwe klas erover.

Vandaag is het kom-uit-de-kast-dag en is er extra aandacht voor dit soort momenten. Op veel plekken in Nederland wordt bijvoorbeeld de regenboogvlag uitgehangen.

Uit de kast komen

Als jongen vertellen dat je verliefd wordt op jongens of als meisje zeggen dat je op meisjes valt: ofwel, uit de kast komen. Maar je kunt ook uit de kast komen als je (net als Saar) vertelt dat je je van binnen anders voelt, dan hoe je er van buiten uitziet. ‘Ik ben geboren als jongen, maar weet al sinds mijn vierde dat ik een meisje ben’, vertelt Saar, die in groep 5 voor het eerst in meisjeskleren naar school ging.

Opnieuw vertellen

Een paar weken geleden kwam ze weer uit de kast. ‘Ik ga nu naar de middelbare en wilde het mijn nieuwe klasgenoten ook vertellen’, zegt Saar. 'Dat vond ik spannend, maar wel belangrijk. Ook zodat andere meisjes bij het omkleden voor theatervakken of gym niet raar kijken als ze opeens een bobbel zien als ik mijn broek uittrek', legt ze uit.

Lees het hele interview met Saar in de krant (verschijningsdatum 11 oktober 2018)

Anderen lazen ook: 'Ik weet zeker dat ik een meisje wil worden'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dapper. Goed dat je voor jezelf opkomt.

Wauw, petje af.
Diep respect. Je hebt het vadt jiet altijd makkelijk gehad

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.