virtuele leraar

Komen er straks virtuele leraren voor de klas?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Robots voor de klas? Dat kun je je misschien helemaal niet voorstellen, maar door het tekort aan leraren kan dat volgens schoolhoofd Wiely Hendricks verleden tijd worden. Hij stelt voor om het lerarentekort op te lossen met virtuele leerkrachten, een soort robots. Dat meldt het AD

'Alleen met dat soort grondige oplossingen kunnen kinderen straks nog rekenen op goed onderwijs op de basisschool', aldus Hendricks. Het probleem is er nu al en lost zich niet vanzelf op.

Duurder

Het is lastig om invallers te vinden voor zieke leraren, dan is een school bijvoorbeeld op een uitzendbureau aangewezen. Die leraren zijn niet alleen duurder, maar hoeven ook sommige taken niet uit te voeren. 

Lastige combinatie

Hendricks is van mening dat er op dit moment niet genoeg gedaan wordt aan het lerarentekort. In 2027 zou er een tekort van 11.000 leraren zijn. 'Dit zijn noodoplossingen voor de korte termijn. Voor de lange termijn staan we voor een groot probleem en moeten we tegelijkertijd de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Dat is een lastige combinatie', vindt Hendricks.

Robots

Een toekomst met klassen met virtuele leerkrachten ziet-ie dus wel gebeuren. 'Robots hebben zo'n negatief imago, maar ik denk dat ze een deel van de lessen gaan overnemen.' Wel zegt-ie dat 'echte' leraren nodig blijven, maar misschien kunnen de virtuele leraren een deel van het standaardwerk doen.' 

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het Wel slim want zoals ze al zeiden ze komen tekort aan leerkrachten dus is het wel zo handig zo'n virtuele leerkrachten

Ik denk dat ze geen robots moeten gebruiken ja dat denk ik eeeeecht.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps