Vuurwerkvrije zone

Komende jaarwisseling meer vuurwerkvrije zones

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Steeds meer steden in Nederland experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. In Den Haag konden mensen vorig jaar al een vuurwerkvrije zone aanvragen voor hun plein of straat.

Bewoners die een vuurwerkvrije zone aanvragen krijgen van de gemeente speciale borden. Daarop staat dat je in een vuurwerkvrije zone bent.

Als je in deze zone het verbod verbreekt, betekent dat niet dat je strafbaar bent. Burgemeesters hopen vooral dat vuurwerkvrije zones voor minder overlast en vernielingen zorgen. Ze hoeven dan minder geld uit te geven om de schade te herstellen, schrijft de Volkskrant

Vier grote steden

De vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht doen in ieder geval mee. Ook Almere, Delft en Hilversum experimenteren met 'knalvrije' buurten. Volgens de Volkskrant zijn er nog niet veel aanvragen. 'Veel bewoners schrikken terug voor het gedoe met de buren die wel graag vuurwerk willen afsteken', zegt een woordvoerder van de gemeente Hilversum in de krant.

Verbod

Veel gemeenten zouden het liefst zien dat vuurwerk helemaal verboden wordt. Maar dat wil de regering niet. Daarom komen steeds meer gemeenten met eigen vuurwerkregels. Behalve vrijwillig vuurwerkvrije zones, zijn er ook zones waar je écht helemaal geen vuurwerk mag afsteken.

In Amsterdam en Rotterdam draaien ze het vanaf volgend helemaal om: dan is vuurwerk alleen nog toegestaan in speciaal aangewezen zones.

Anderen lazen ook: Oud en Nieuw zonder vuurpijlen dit jaar?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps