brug Engeland en Frankrijk

Komt er een brug tussen Engeland en Frankrijk?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft een nieuw plan. Hij wil graag een enorme brug laten bouwen tussen Engeland en Frankrijk.

In een gesprek met de Franse president, Emmanuel Macron, zei Johnson dat het eigenlijk belachelijk is dat de twee landen nu alleen maar verbonden zijn door een ondergrondse spoorwegtunnel, de Kanaaltunnel.

Goed plan

Volgens de Britse kranten The Daily Telegraph en The Guardian vond president Macron het bouwen van een brug ook een goed idee. Een tijd geleden stelde Johnson voor om een nieuwe Kanaaltunnel te bouwen. Nu ziet hij meer in een brug.

Klus

Mocht het plan ooit doorgaan, dan wordt het in ieder geval nog een flinke klus. Het smalste stukje van het Kanaal tussen is ruim 33 kilometer breed.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Fietsen over een geprinte brug.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een goed idee omdat de landen dan ook beter met elkaar kunnen communiceren. Dat zoorgt voor meer vrede over de wereld!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.