Max Verstappen

Komt er een Formule 1-race in Nederland?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Mexico, Amerika, Australië. Veel van de Formule 1-races worden in landen hier ver vandaan gehouden. Maar misschien gaat dat wel veranderen.

Wil je Max Verstappen wel een keer live in actie zien? De kans bestaat dat dat binnenkort in Nederland kan! Op dit moment zijn er serieuze gesprekken over een Formule 1-race in de kustplaats Zandvoort.

Nog even geduld

Of het er echt van komt, is dus nog niet zeker. Het organiseren van een wedstrijd is namelijk erg duur. Het kost een circuit wel miljoenen euro's. Als er genoeg geld wordt verzameld, duurt het nog wel even voordat de coureurs naar Nederland komen. De race zal dan pas ergens in 2020 zijn.

Racen in Zandvoort

In landen om ons heen (zoals België, Duitsland en Frankrijk) worden al wel wedstrijden gereden. Vroeger deed Nederland ook mee, maar de laatste keer is al meer dan dertig jaar geleden (in 1985). Toen was zelfs Max Verstappen nog niet geboren.

Anderen lazen ook: Max Verstappen wint Formule 1 in Mexico.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook