Foto: Pixabay

Komt er een frietoorlog met Colombia?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Nederlandse aardappelboeren zijn boos. Als zij diepvries-patat aan Colombia willen verkopen, moeten ze vanaf nu extra geld aan de overheid van het Zuid-Amerikaanse land betalen. Dat doet het land om de Colombiaanse aardappelboeren te beschermen.

Nederlandse boeren maken friet, vriezen dat in en verzenden dat naar Colombia en andere Zuid-Amerikaanse landen om het daar goedkoop te verkopen. Belgische en Duitse boeren doen dat ook en daardoor krijgen Colombiaanse boeren zelf geen eerlijke kans, vindt de Colombiaanse overheid. 

Extra duur

De Colombiaanse overheid heeft daarom een nieuwe regel ingesteld: Nederlandse, Belgische en Duitse boeren moeten extra geld betalen als zij diepvries-patat in Colombia willen verkopen. Zo hopen ze dat wij de prijzen hoger maken en dat de Colombiaanse boeren daardoor meer kans krijgen om hun eigen patat te verkopen.

Niet eerlijk

Nederlandse aardappelboeren vinden dat niet eerlijk en zijn bang dat andere Zuid-Amerikaanse landen hierin meegaan. Nederland, Duitsland en België hopen daarom dat de Europese Commissie een zaak aanspant tegen Colombia.

Anderen lazen ook: 'Tijd voor totaalverbod op ivoor' of Noodnummer voor frietmissers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind wel eerlijk voor de Colombiaanse boeren.. nu ze hebben kans om zijn eigen product te verkopen!

Ik haal patat bomen en dan gaat Nederland winnen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.