Foto William Hoogteyling

Komt er een minimumleeftijd voor fastfood?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Even naar de snackbar voor een vette hap. Dat zou voor kinderen verboden moeten worden, zegt een denktank van het CDA. Maar de partij zélf is het daar niet mee eens. Snap jij het nog?!

Vanmorgen kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten van de wetenschappelijke 'denktank' van het CDA. Dat is een onafhankelijke groep mensen die nadenkt over de vraag welke richting de partij op moet. De CDA-denktank vindt dat snackbars eerst zélf moeten werken aan gezondere producten. Maar lukt dat niet, dan vinden ze het tijd worden voor minimumleeftijd voor het kopen van fastfood. Net zoals bij alcohol en tabak. Zo wil de denktank voorkomen dat mensen er al op jonge leeftijd mee beginnen.

Geen patatje meer?!

Het CDA zélf blijkt het daar helemaal niet mee eens. CDA-Kamerlid Anne Kuik laat weten dat ze een minimumleeftijd voor een patatje te ver vindt gaan: 'Als het probleem bij de fastfoodbedrijven ligt, moeten we daar de oplossing zoeken. En niet bij de jeugd.' Ook mede-regeringspartij VVD zit niet op een minimumleeftijd te wachten. VVD-Kamerlid Heerema, eerder al op Twitter: 'Stel je voor: een kinderfeestje zonder frietjes en een kroketje maar met spruitjes van het CDA? Dat gaan we dus niet doen. Wij gunnen iedereen gewoon een patatje op zijn tijd.' En dus kan jij voorlopig nog gewoon een frietje halen in de snackbar.

Anderen lazen ook: Stelling: snackbars mogen alleen 's avonds open
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook