ANP - vuurwerk

Komt er een verbod op knalvuurwerk?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Geen knalvuurwerk en vuurpijlen, alleen siervuurwerk. Dat wil de politie. Ook burgemeesters en veel bedrijven willen een verbod.

Zij roepen het kabinet op om al het knalvuurwerk te verbieden. 'Ik wil de jaarwisseling veiliger maken en de traditie in stand houden, veilig en feestelijk', zegt korpschef Erik Akerboom.

Heel gevaarlijk

Met een advertentie in een grote landelijke krant, proberen ze er zoveel mogelijk aandacht te vragen. 'Wat een feest zou moeten zijn, blijkt de gevaarlijkste avond van het jaar', zegt de politiebaas. Tijdens de jaarwisseling raken elk jaar veel mensen gewond door vuurwerk. Ook zorgt het voor miljoenen euro's aan schade.

Niet mee eens

Vorig jaar werd er ook al gesproken over een verbod op rotjes en vuurpijlen. Dat ging niet door, omdat de meeste partijen in de Tweede Kamer het er niet mee eens waren. Binnenkort beslist het kabinet wat er gaat gebeuren. Maar de regeringspartijen lijken geen verbod te willen. Zo zegt VVD dat vuurwerk een mooie traditie is, die ze niet zomaar op wil geven.

Anderen lazen ook: Oud en nieuw zonder vuurpijlen dit jaar?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een onzin zo kan je wel alles gaan verbieden . burgers betalen al vermogen aan de belastingdienst . Laten ze dat maar is aanpakken

Ik vind het een goed idee om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden!

waarom zo hebben kinderen geen lol

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps