Kan jij goed in de zee zwemmen? Foto: Unsplash

Komt er extra zwemles in open water?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Dikke kans dat jij tijdens de vakantie veel hebt gezwommen. Maar weet je dat dobberen in open water behoorlijk veel risico's heeft? In een meer of zee zwemmen is anders dan in het zwembad, waar zwemles wordt gegeven. Daarom wil politieke partij SP dat er extra zwemles in open water komt.

Als je een dagje naar het strand gaat en wil zwemmen in zee, moet je rekening houden met de stroming, hoe hard de wind staat én of het water niet te koud is. Je moet ook goed opletten dat je je ouders niet uit het oog verliest en dat je nooit in je eentje gaat zwemmen. Maar dat wordt allemaal niet uitgelegd tijdens een normale zwemles, terwijl het wél belangrijk is om te weten.

Donker water

Donker water en harde wind zijn bijvoorbeeld een groot risico tijdens het zwemmen in open water. Ook is het belangrijk om te weten wat je moet doen als je in de zee zwemt en de stroming plotseling heel sterk wordt, of als het weer omslaat. Maar ook meertjes kunnen gevaarlijk zijn: je weet namelijk niet van tevoren hoe diep het water is en of het niet te koud is - dan kan je namelijk onderkoeld raken.

Natte gymlessen

Hoewel dit hartstikke belangrijk is om te weten, wordt het lang niet altijd uitgelegd tijdens zwemles. Best gek, vindt de politieke partij SP. Daarom vinden zij dat scholen tijdens speciale zwemlessen moeten uitleggen hoe je in open water moet zwemmen. Ze willen dat de gevaren goed worden verteld en dat kinderen kunnen leren zwemmen in een meer of zee. Natte gymlessen, wordt het genoemd.

Anderen lazen ook: Zwemmen in rivieren? Beter niet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps