troonrede

Koning: '100 miljoen euro voor arme kinderen!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
sw
Sytse
Wilman

Wat gaat de Nederlandse regering de komende tijd allemaal doen? Daarover ging de troonrede vandaag, de jaarlijkse toespraak van koning Willem-Alexander. Hij heeft zorgen, maar ook veel goed nieuws. Zoals 100 miljoen euro voor arme kinderen.

Het gaat best goed met Nederland, vertelde de koning, maar er zijn ook nog problemen. Eén daarvan is dat er nog best wat kinderen in arme gezinnen opgroeien. Ze hebben geen geld voor bijvoorbeeld  een sportclub of muziekles. Daarom gaat de regering er extra geld aan uitgeven: 100 miljoen euro in totaal.

Verkiezingen

De koning bedenkt zijn toespraak niet zelf. Het grootste deel komt van premier Mark Rutte en zijn ministers. Zij bepalen als regering ook wat er gaat gebeuren.

Dat ze nu vooral veel goed nieuws hebben, is niet zo gek. Begin volgend jaar zijn er weer verkiezingen, dus de partijen die nu regeren willen graag goed voor de dag komen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is supeeeeeeer 100. Miljoen euro!!!!!!! Rentweg Duimomhoog Juichen

100 miljoen lijkt veel, maar als we het door hetzelfde bedrag delen wat prinses Amalia krijgt op 18-jarige leeftijd kunnen we maar 100 kinderen helpen...

Ik vind het heel goed.want de arme kinderen moeten ook iets doen.
Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.