Foto: ANP

Koning bezoekt dieren in Diergaarde Blijdorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De dierlijke inwoners van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam kregen vandaag hoog bezoek. Koning Willem-Alexander kwam kijken wat de invloed is van de coronacrisis op speciale fokprogramma's van het park.

Veel dieren kregen een blik van de koning, maar de Aziatische olifanten en de rode panda's kregen vandaag extra veel aandacht van hem. Voor die dieren, die in het wild met uitsterven worden bedreigd, leidt Diergaarde Blijdorp namelijk een internationaal fokprogramma. De dierentuin heeft zelf niet genoeg van deze dieren om ze te laten paren en daarvoor worden ze af en toe naar andere parken in Europa gebracht. Maar door het uitbreken van de coronacrisis is er minder geld voor deze samenwerking. 'Voorlopig kan het fokprogramma nog even doorgaan, maar als het zo door gaat zal dat niet lang meer duren en zijn er straks misschien minder dieren', vertelt een woordvoerder.

Veel meer dieren op reis

De Aziatische olifanten en de rode panda's zijn niet de enige dieren die af en toe op reis gaan. Dierentuinen, onderzoekers en natuurorganisaties werken vaak samen. Maar voor deze twee diersoorten doet Blijdorp de coördinatie en hebben ze dus een belangrijke rol. De koning sprak daarover met de verzorgers en met directeuren van het park om ze in deze tijd een beetje te steunen.

Foto: ANP

 

Anderen lazen ook: Waarschuwing voor te drukke dierentuinen en pretparken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk maar heeft hij geen hand ge geven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.