ANP

Koning doet mee met Koningsspelen Lemmer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen: het was vandaag weer tijd voor de Koningsspelen! Op honderden scholen door heel Nederland is gesport en gespeeld. Ook koning Willem-Alexander deed mee. 

Het is alweer het zevende jaar dat de Koningsspelen worden gespeeld: een echte traditie dus. Sinds koning Willem-Alexander in 2013 koning opent hij elk jaar de Koningspelen op een andere school. Dit jaar was hij op bezoek bij basisschool De Arke in het Friese Lemmer. Het thema van de Koningsspelen was dit jaar: water drinken.

Sportliefhebber

Onze koning is een grote sportliefhebber: je ziet hem dan ook vaak op de tribune bij sportwedstrijden zoals de Olympische Spelen. Hij schaatste zelfs een keertje de Elfstedentocht! Daarom vindt de koning sporten tijdens de Koningsspelen erg belangrijk.

Zie hier hoe de koning meedeed in Lemmer:

ANP

ANP

ANP

 

Anderen lazen ook: Weetjes over Koning Willem

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk! Duimomhoog Ik Ben op koningsdag jarig! Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.