Foto ANP

Koning en koningin op bezoek bij de koningin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op bezoek in Groot-Brittannië. Ze praten daar met hun 'collega's' koningin Elizabeth en kroonprins Charles. En dat is best een bijzonder bezoek want koningin Elizabeth is al 92 en zit al 66 jaar op de troon. Natuurlijk worden er tijdens zo'n reisje foto's gemaakt. Dit zijn de leukste. 

Foto ANPAls een koning en koningin ergens op bezoek komen, reizen ze natuurlijk niet met een stadsbus naar hun bestemming. En dus worden ze in stijl naar Buckingham Palace, het huis van koningin Elizabeth, vervoerd. In een chique koets dus.

Foto ANPWillem-Alexander inspecteert de typisch Britse erewacht als ze aankomen bij het paleis

Foto ANPKoningin Máxima moet flink door de knieën om de 92-jarige koningin Elizabeth te kunnen begroeten.

Foto ANPBij een staatsbezoek hoort natuurlijk een deftig diner, een staatsbanket. Willem-Alexander en Máxima hebben natuurlijk de beste plekken. Ook prins William en zijn vrouw Kate schoven aan. Als toetje was er chocoladetaart.

Foto ANPVandaag was er ook tijd om wat 'gewone' Britten te ontmoeten. De koning en koningin brachten een bezoek aan de Londense wijk Brixton

Foto ANPVanmiddag ging het paar op bezoek bij de Britse premier Theresa May, in haar huis aan Downing Street 10. Ook daar werd weer lekker gegeten. De vaste huis-kater Larry (12) had geen zin in al het koninklijke gedoe. Hij maakte zich snel uit de voeten voor een ommetje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook