Foto: ANP

Koning en koningin zeggen sorry

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het was een echte flitsvakantie: de trip van Koning Willem-Alexander en zijn gezin naar Griekenland. Na veel kritiek kwamen ze al na één dag terug. De koning bood vandaag zijn excuses aan voor de reis.

Het nieuws over de vakantie van het koninklijk gezin heb je vast voorbij horen komen. Vrijdag vlogen ze naar hun vakantiehuis in Griekenland. Voor dat gebied geldt code geel dus de reis valt binnen de coronaregels. Toch kregen zij veel kritiek: juist de koninklijke familie moet het goede voorbeeld geven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vonden veel mensen. Dus vlogen Willem-Alexander, Máxima en prinses Ariane zaterdag weer terug. Voor prinsessen Amalia en Alexia was geen plek in het vliegtuig. Zij kwamen dinsdagavond thuis. 

'Het spijt ons'

Omdat premier Rutte ministerieel verantwoordelijk is voor de daden van de koning, moest hij veel vragen beantwoorden over de reis. De koning kan nooit zelf ter verantwording worden geroepen, omdat hij onschendbaar is. Hij hoeft dus geen sorry te zeggen, maar deed dat vandaag toch. 'Met spijt in het hart richt ik me tot u. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben. Met alle mensen die direct of indirect geraakt zijn voelen we ons verbonden', zei hij. Dat kun je zien in de video hieronder.

In Kidsweek van 22 oktober uitkomt lees je waarom de koning onschendbaar is.

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps