Anne Frank Huis

Koning opent vernieuwde Anne Frank Huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het Anne Frank Huis wordt jaarlijks door meer dan 1,2 miljoen mensen bezocht. Het huis waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het joodse meisje Anne Frank ondergedoken zat, is sinds 1960 een museum. Omdat er jaarlijks zoveel bezoekers komen, werd afgelopen jaren gewerkt aan een verbouwing. Koning Willem-Alexander opende het vernieuwde museum vandaag.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) eindigde. In het Anne Frank Huis in Amsterdam kun je zien en ervaren wat er toen allemaal gebeurd is.

Koning Willem-Alexander kreeg vanochtend een rondleiding door het vernieuwde museum. Hij zei dat hij zeker nog een keer langskomt met zijn dochters, en dat ze ook al vaker waren geweest.

Het Achterhuis

Anne Frank zat met haar familie tijdens de oorlog twee jaar lang verstopt in een ruimte die verborgen was achter een boekenkast: het Achterhuis. Daar schreef ze haar wereldberoemd geworden dagboek. Uiteindelijk werden de onderduikers in 1944 door de Duitsers ontdekt en bijna allemaal gedood. 

Delen uit Anne's dagboek worden in het museum gebruikt om bezoekers meer te vertellen over haar familie en de andere mensen met wie ze ondergedoken zat, de oorlog en de jodenvervolging.

Anne Frank HuisDe schuilplaats van de onderduikers was achter deze draaibare boekenkast

Anderen lazen ook: Chatten over Anne Frank op Facebook.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps