Sann Koningin van de Jeugd

Koningin Sann (14) krijgt het druk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Met een plastic kroon en een knoert van een medaille werd Sann (14) uit Zwolle kort geleden benoemd tot Koningin voor de Jeugd. Ze gaat het flink druk krijgen: ‘Ik wil met álle politieke
partijen praten.’

In Arnhem werd onlangs een grote debatwedstrijd georganiseerd door kinderrechtenorganisatie Unicef. Meer dan driehonderd scholieren gaven hun mening over dingen zoals snapchat, vluchtelingen, school en kindermishandeling. De jury vond dat Sann (14) de allermooiste toespraak hield. Zij won daarom de kroon. ‘Ik heb hem een mooi plekje gegeven in de kast’, lacht ze.

To do lijst

Leuk, zo’n kroon. Maar koningin-zijn is best een drukke baan. ‘Om te beginnen wil ik met alle politieke partijen gaan praten’, vertelt Sann. ‘Ik vind dat politici het veel te weinig over kinderen hebben. Terwijl wij de toekomst van Nederland zijn!’ Op Prinsjesdag, in september, gaat Sann, net als de echte koning, een troonrede houden. ‘Die zal gaan over kindermishandeling, misbruik op internet en school’, zegt ze. Hoe het met de school van de koningin zelf zit? ‘Oh, dat doe ik er ook nog bij’, lacht ze. ‘Voordat ik dit interview gaf, had ik nog een toets!

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps